open trap renovatie

Open trap laten renoveren

Bij Rika Traprenovatie zijn een aantal mogelijkheden op het gebied van het renoveren van een open trap. Zo is het mogelijk om een open trap dubbelzijdig of enkelzijdig te laten renoveren. Uiteraard kan de trap ook dichtgemaakt worden voor de veiligheid, isolatie van het huis of extra opbergmogelijkheden onder de trap.

Dubbelzijdig renoveren

Het dubbelzijdig renoveren is de beste en mooiste oplossing voor het renoveren van een open trap. Hierbij worden de traptreden omkleed, waardoor de trap vanaf elke kant er prachtig uit ziet. Een dubbelzijdig gerenoveerde open trap heeft daarbij een stevigere constructie en een robuust uiterlijk.

Enkelzijdig renoveren

Bij een enkelzijdige traprenovatie wordt de bovenzijde van de trede bekleed. De onderkant van de trap dient hierbij meestal wel geschilderd te worden.

Trap dichtmaken

De derde optie is het dichtmaken van de trap. Er zijn meerdere redenen om dit te doen:

  • Veiligheid voor ouderen en kleine kinderen.
  • Isolatie van het huis: Warmteverlies tussen verdiepingen beperken.
  • Akoestiek: Minder geluidoverlast tussen verdiepingen.
  • Mogelijkheid om zelf extra opbergmogelijkheden onder de trap te creëren

Een traprenovatie neemt doorgaans niet meer dan één dag in beslag en is een investering waar vanuit de fabriek tot 15 jaar garantie op wordt gegeven, echter leert de ervaring dat de renovatie een mensenleven zal meegaan. Meer weten over de kosten en mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en we helpen je graag verder!

Wat is het verschil tussen enkelzijdig en dubbelzijdig renoveren?

Bij een enkelzijdige traprenovatie wordt alleen de bovenkant van de trap gerenoveerd. Bij een dubbelzijdige traprenovatie worden de bestaande traptreden volledig omkleed. Het dubbelzijdig renoveren van een trap is de mooiste oplossing.

Hoe lang gaat de renovatie van een open trap ongeveer mee?

Vanuit de fabriek wordt er tegenwoordig tot 15 jaar garantie gegeven op een traprenovatie, echter leert ervaring dat de investering een mensenleven meegaan.

Uit wat voor materialen kan ik allemaal kiezen?

Bij RiKa Traprenovatie heeft u keuze uit meer dan 30 verschillende kleur-stijlen. Naast de ‘normale’ overzettreden van extra hard laminaat zijn er ook andere materialen verkrijgbaar zoals PVC of echt hout. Echt hout is onderhoudsintensief waardoor de voorkeur van de klant normaliter bij de andere materialen ligt.

Kan een open trap ook dichtgemaakt worden?

Ja, het is zeker mogelijk om een open trap dicht te maken. Ten behoeve van extra opslagruimte, vanwege de veiligheid, voor de akoestiek, of voor de isolatie van de woning wordt dit regelmatig gedaan.

Wat kost een open traprenovatie ongeveer?

De kosten van het renoveren van een open trap kunnen erg uiteen lopen. Elke trap is anders en elke renovatie is dan ook maatwerk. Neem direct contact op en wij komen graag bij u langs om meer informatie te geven en u direct van een vrijblijvende offerte te voorzien.

Kan er ook verlichting in een open trap gebouwd worden?

Het is niet mogelijk om verlichting in een open trap te verwerken.

Hoe lang duurt het renoveren van een open trap ongeveer?

Het renoveren van een open trap neemt doorgaans niet meer dan 1 dag in beslag.