Een open trap dicht laten maken

Er zijn meerdere redenen waarom er voor gekozen kan worden om een open trap dicht te maken, zo heeft een dichte trap verschillende voordelen ten opzichte van een open trap.

  • Veiligheid: Een van de belangrijkste voordelen is de veiligheid voor ouderen en kinderen, die niet tussen de treden kunnen vallen of klemmen. Door de trap dicht te maken met stootborden tussen de treden wordt de trap een stuk veiliger.
  • Isolatie: Een open trap laat veel warme lucht door naar boven, waardoor je meer moet stoken om het beneden warm te houden. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Een dichte trap houdt de warmte beter vast en zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt.
  • Akoestiek: Een open trap laat veel geluid door tussen de verdiepingen, waardoor je last kunt hebben van lawaai van boven of beneden. Dit kan storend zijn als je bijvoorbeeld wilt slapen, studeren of werken. Een dichte trap dempt het geluid en zorgt voor meer rust en privacy in je huis.
  • Praktische voordelen: Een dichte trap geeft je ook meer mogelijkheden om de ruimte eronder te benutten. Je kunt bijvoorbeeld extra opbergruimte creëren onder de trap in de vorm van een trapkast of je kunt een kapstok onder de trap plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in je huis.

 

Een open trap wordt dicht gemaakt met MDF. Deze maken we ter plaatse op maat. Hierin is precisie de prioriteit. Vervolgens kun je deze afschilderen of laten bekleden. Vaak kiest men voor een traprenovatie nadat de trap is dicht gemaakt.

Heb jij ook een trap die dicht gemaakt moet worden?

Neem contact op voor meer informatie

Veelgestelde vragen over RiKa traprenovatie

Wat zijn de kosten om een trap dicht te laten maken bij RiKa?

De kosten van het dichtmaken van een open trap verschillen per trap. Dit komt doordat iedere trap verschillend aantal treden en afmetingen heeft. Wilt u weten wat het kost om uw trap dicht te laten maken? Vraag dan direct een offerte aan!

Wat is het werkgebied van RiKa Traprenovatie

RiKa Traprenovatie is gevestigd in Almere-stad en verzorgd voor 80% van de traprenovaties ook in Almere. Verder bestaat het werkgebied uit LelystadZeewoldeDrontenZeewoldeMuidenMuiderbergWeespAmersfoort en een belangrijk deel van ‘t Gooi zoals HilversumNaardenHuizenLarenBussum, Eemnes en Blaricum.